Home Education Story:The Friendly Mongoose Solutions:Class 6th English-Tulip Series

Story:The Friendly Mongoose Solutions:Class 6th English-Tulip Series

by Infoz
11 views
Story:The Friendly Mongoose Solutions:Class 6th

Story: The Friendly Mongoose Solutions: Class 6th English-Tulip Series

Once a farmer and his wife lived in a village with their small son. They loved him very much. “We must have a pet,” the farmer said to his wife one day. “When our son grows up, he will need a companion. This pet will be our son’s companion.” His wife liked the idea. One evening, the farmer brought with him a tiny mongoose. “It’s a baby mongoose,” said his wife, “but will soon be fully grown. He will be a friend to our son.

Also Read:-Story: The Tale of Two Birds Solutions: Class 6th English

Question Answer of Story: The Friendly Mongoose Solutions: Class 6th

Q1. Why did the farmer bring a baby mongoose into the house?

Answer.. The farmer brought the baby mongoose to the house so that it would be their companion his son at his younger age.

Q2. Why didn’t the farmer’s wife want to leave the baby alone with the mongoose?

Answer.. The farmer’s wife did not want to leave the baby alone with the mongoose because she was afraid that the mongoose might kill her son.

Q3. What was the farmer’s comment on his wife’s fears?

Answer.. On his wife’s fears, the farmer assured her that she need not be afraid of that mongoose. He also told her that the mongoose was a friendly animal and was the friend of their baby child.

Q4. Why did the farmer’s wife strike the mongoose with her basket?

Answer. The farmer’s wife stroked the mongoose with her basket because she saw blood on its face and paws, and thought that the mongoose had killed her son.

Q5. Did she repent of her hasty action? How did she show her repentance?

Answer. Yes, she repented on her hasty action. She cried touching the mongoose and stared long at the dead mongoose.

Q6. Do you have a pet — a cat or a dog? If not, would you like one? How would you look after it? Are you for or against keeping birds in a cage as pets?

Answer. No, I don’t have any pets at my home. I have never thought of keeping a pet at my home. But if I ever thought of keeping one. I will like to have a dog as a pet. Dogs are said to be more faithful. I have heard many stories about the dogs who sacrificed themselves for their masters. So, keeping a dog as a pet is the best choice. Dogs are more vigilant than other animals. They keep on watch the whole night.

I have many little kids here at my home. I will take help them to look after the pet. I will allow the dog to move freely. I will train my dog well. I am against keeping birds in a cage as pets. Let the birds fly freely as the Almighty has gifted life for all living things to live freely.

LANGUAGE WORK

Table of Contents

Write the conjugation of the following verbs:

Answer. Conjugation or verb forms of the following verbs are given below:

  • Shop               Shopped          Shopped
  • Live                 Lived               Lived
  • Grow              Grew               Grown
  • Sleep               Slept                Slept
  • Wait                Waited             Waited
  • Scream           Screamed        Screamed
  • Cry                 Cried               Cried
  • See                  Saw                 Seen
  • Rock               Rocked            Rocked
  • Finish              Finished          Finished
Fill in the blank:

Endangered, save, rocked, smeared, faithful, wicked

1) The mother ___________ the cradle so that the baby falls asleep.

2) The body of the Mongoose was ___________ with blood.

3) The Mongoose __________ his life to ________ the life of the child.

4) The farmer’s wife accused Mongoose of being a _______ animal.

5) The Mongoose proved to be a _________ animal.

Answer.

1) The mother rocked the cradle so that the baby falls asleep.

2) The body of the Mongoose was smeared with blood.

3) The Mongoose endangered his life to save the life of the child.

4) The farmer’s wife accused Mongoose of being a wicked animal.

5) The Mongoose proved to be a faithful animal.

GRAMMAR WORK

Complete the following choosing a suitable collective noun:

Team, crew, orchard, library, school, swarm, herd, bouquet, bunch, class

  1. A _________ of students.
  2. A _________ of cattle.
  3. A _________ of bees.
  4. A _________ of players.
  5. A _________ of sailors.
  6. An _________ of fruit trees.
  7. A _________ of flowers.
  8. A _________ of grapes.
  9. A _________ of students.
  10. A _________ of books.

Answer.

  1. Aschoolof students.
  2. Aherdof cattle.
  3. Aswarmof bees.
  4. Ateamof players.
  5. Acrewof sailors.
  6. Anorchardof fruit trees.
  7. Abouquetof flowers.
  8. Abunchof grapes.
  9. Aclassof students.
  10. Alibraryof books.

Fill in the blanks by choosing suitable material nouns from the box:

Paper, sugar, gold, milk, water

  1. All that glitters, is not ___________.
  2. __________ is rich in calcium.
  3. ___________ is very sweet.
  4. We must drink boiled _____________.
  5. ___________ can be recycled.

Note: We do not use “the” with material nouns generally.

Answer.

  1. All that glitters, is notgold.
  2. Milkis rich in calcium.
  3. Sugaris very sweet.
  4. We must drink boiledwater.
  5. Papercan be recycled.

However, notice the following:

  1. The paper of this book is not glazed.
  2. The sugar in the bowl has ants in it.
  3. The gold used in this necklace is 22 carats.
  4. The milk delivered at home is pure.
  5. The water in this pond is dirty.

You may also like

Leave a Comment

All Right Reserved.Infoz Blog Designed  by Infoz Blog                                                                       Home                      Disclaimer            Contact Us